دامی به نام افزایش قیمت نفت
+سرما خوردم اساسي!
با سلام به همه شما عزيزان
شنيديد مي گن سرماخوردگي فصل و بهار و تابستان سخت تر از زمستانه؟ تا حالا که 24 بهار از عمرم گذشته اين اولين بهاري است که در آن دچار سرماخوردگي مي شوم و از روز جمعه حسابي زمين گير شده ام. اينها را گفتم تا علت انتشار نامنظم روزانه در اين روزها را بدونيد. اميدوارم در روزهاي آينده با بهبود نسبي، بتونم روزانه را، بهتر و منظم تر، تهيه و ارسال نمايم.
خب از اين حرفها که بگذريم، چند روز پيش داشتم يک تحليل جالبي با عنوان «دامی به نام افزایش قیمت نفت» مي خوندم، نگارنده مقاله مذکور از يک زاويه جديدي به مسئله افزايش قيمت نفت پرداخته بود که تصميم گرفتم بخشهايي از آن را در قسمت «سخن مبين» شماره امروز روزانه قرار دهم، توجه بفرمائيد:
«... نکته قابل ذکر در مورد این افزایش قیمت و همچنین سودهای حاصله از آن این است که باید دید کدام دسته از کشورهای جهان از این افزایش بی سابقه قیمت نفت آسیب خواهند دید؟
این افزایش قیمت برای کشورهای صادر کننده نفت که بسیاری از آنها مانند کشورهای حاشیه خلیج فارس بازار کالاهای آمریکای هستند رشد اقتصادی و همچنین خرید کالا و خدمات از آمریکا را به همراه داشته است.
افزایش توان نظامی در اسرائیل و همچنین تبلیغات بر ضد برنامه صلح آمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران باعث آن شده است که با توجه به افزایش قیمت نفت کشورهای عربی دلار های نفتی خود را در ازای اسلحه های آمریکای پرداخت کرده که این مساله یک بازی برد برد برای آمریکاییها است. زیرا آنها با افزایش قیمت نفت فشارهای خود را بر چین به عنوان بزرگترین وارد کننده انرژی از خلیج فارس و همچنین کشورهای اروپای افزایش داده و در عین حال با درآمد های کشورهای عربی از این افزایش قیمت چرخه اقتصاد خود (آمریکا) را سریع تر به حرکت در آورده و اختلاف خود را با رقبای خود یعنی مجموعه اتحادیه اروپا و همچنین چین را افزایش میدهد.
بهای نفت برای هر بشکه از سال 2003 تا کنون به میزان قابل توجهی روندی رو به رشد را داشته است، در حالی که این مساله خود زنگ خطری است برای دولتهای خاورمیانه زیرا این افزایش قیمت نفت در صورتی که با یک شوک کاهش قیمت همراه باشد اقتصاد کشورهای منطقه از جمله کشورمان را که اقتصادی وابسته به قیمت نفت دارد تحت تاثیر قرار خواهد داد.
به عنوان مثال با کاهش یکباره قیمت نفت به 70 دلار عملا اقتصاد کشورهای منطقه فلج خواهد شد که این مساله نیز برای ایالات متحده که در تلاش است تا برخی از کشورهای خاورمیانه را تحت فشار قرار دهد ابزاری بسیار کار آمد است.
اما به نظر می رسد از سوی بسیاری از کشور های منطقه تدبیری برای بحران فوق اندیشیده نشده است و هر لحظه امکان این مساله وجود دارد که یکباره قیمت نفت کاهش چشمگیری یابد و با این کاهش بحران جدیدی را به منطقه تحمیل کند.
با توجه به توضیحات فوق و نقش آمریکا در هدایت این بحران ها میتوان به این نتیجه رسید که ایالات متحده در تلاش است تا با استفاده از نقش سنتی خود در میان اعراب منطقه و همچنین با استفاده از اهرمهای تازه خود در عراق با حمایت پنهان از افزایش قیمت نفت و یه یکباره با کاهش آن منطقه را در شوک فرو برده و از این شوک در جهت تغییر جغرافیای سیاسی منطقه استفاده کند.»
No comments:
Post a Comment